Read Auto-generated English Translation Here

Available on iTunes and other stores – all around the world!

Gjennom flere år har Alexander Rybak (25) beundret komposisjonene og tekstene til den svenske visedikteren og poeten Mats Paulson (73). Etter at Alexander fremførte Paulsons ”Visa vid vindens ängar” under en konsert i 2009, ble et amatøropptak publisert på YouTube. Mats Paulson fikk tilsendt en link til dette klippet av en venn, og skrev deretter et brev til Alexander. Dette resulterte til et nært vennskap og et helt spesielt samarbeid mellom Mats og Alexander.

 

Albumet ”Visa vid vindens ängar” inneholder fire låter som Mats og Alexander har skrevet sammen, samt seks av Mats’ egne klassikere. Det er innspilt i Masterpool Studio i Gjerdrum våren 2011, sammen med en rekke fantastiske norske musikere. Knut Bjørnar Asphold er produsent og Alexander er selv ansvarlig for arrangementene.


Hilsen fra Alexander

– En eurovisionvinner får mange spennende opplevelser på samvittigheten. Størst av alt for meg var likevel den dagen, da jeg fikk et brev fra Mats Paulson. Han hadde sett min framføring av ”Visa vid vindens ängar”, og ville takke meg for at jeg sang låtene hans. Det var vanskelig å forstå at en så stor komponist hadde tatt seg bryet å skrive et langt brev til meg. Tiden gikk og livet etter Eurovision ble mer og mer uvirkelig. Jeg følte at nå trengte jeg et prosjekt hvor jeg hentet frem mennesket i meg. Men jeg trengte en å samarbeide med. En som forstod seg på livet, en som forstod seg på mennesker, men ikke minst en som forstod seg på musikk. En som Mats Paulson. Heldigvis var han glad for å hjelpe meg. Jeg fikk til og med lov å lage noen melodier selv, og jeg håper de faller i smak. Mats sine tekster handler om å glede seg over små og store ting i livet, og det håper jeg dere vil gjøre etter å ha hørt gjennom albumet. Jeg synger på svensk, forresten.

Alex

 

Alexander Rybak – Visa vid vindens ängar
Et samarbeid med Mats Paulson

Alexander Rybak – vokal, fiolin, oktavfiolin, klokkespill og piano

Stian Carstensen – trekkspill

Knut Bjørnar Asphol – gitar

Gunnar Flagstad – piano

Magnus Westgaard – kontrabass

Torstein Lofthus – trommer

Børge-Are Halvorsen – fløyte, alt-, tenor- og barytonsaxofon

Kor: Christine Kolstad Balk, Amalie Kvaksrud, Monica Kilvær og Tone Lise Asphol

Dikt: Mats Paulson

Produsert av Knut Bjørnar Asphol

Alle arrangementer av Alexander Rybak

Blåsearrangementer av Børge-Are Halvorsen
Innspilt og mikset i Masterpool Studio av Knut Bjørnar Asphol

Fløyte og saxofoner er innspilt i JPA Studio av Jens Petter Antonsen

Masteret av Björn Engelmann, Cutting Room

Label: Alexander Rybak

Utgis av Grappa Musikkforlag AS (Norge) og Lionheart Music Group (Sverige)

Kort Biografi – Mats Paulson (73)

Mats Paulson er født i Linköping, Sverige, i 1938. Han er svensk sanger, poet, kunstmaler og visedikter, og er en av Sveriges mest folkekjære artister.

Mats vokste opp i en musikerfamilie og skrev din første vise som 9-åring. I 1964 ga han ut sin første LP ”Tango i Hagalund”. Gjennombruddet kom i 1966 med ”Visa vid vindens ängar” fra albumet ”En stad”. Han har siden utgitt 30 album og skrevet over 400 viser. Mange av disse, som ”Barfotavisan” og ”Baggenslåten”, har blitt klassikere.

Han har hatt rundt 40 separatutstillinger, både i Sverige og utlandet, og er representert i flere store kunstsamlinger. Hans første roman, ”Jesus kom aldrig til Branäs”, ble utgitt i 2001.