Press-release, January 15th 2018:

ALEXANDER RYBAK TO COMPETE IN MELODI GRAND PRIX 2018!

(Norwegian selection for the Eurovision Song Contest)

 

“THAT´S HOW YOU WRITE A SONG”

 

 

 

Watch the music-video on YouTube HERE

Download “That’s How You Write A Song” HERE!

 

 

 Saturday, March 10th, Norway chooses it´s participant to represent the country at the Eurovision Song Contest.

We are thrilled to announce, that former ESC winner Alexander Rybak is one of the 10 competing artists!

The news was just released at a press conference at NRK (Norway’s national broadcaster), where all the ten finalists were presented.

Alexander last participated with the song Fairytale nine years ago, and then won the Norwegian finals with record scores. Later, as we all know, he created hysteria throughout Europe and ended up with a landslide victory at the ESC finals.

Fairytale still stands out in the ESC history with the record for most votes received in a ESC final!

The song is also the most viewed ESC winner on Youtube, with more than 100 million views.

Alexander now competes for the second time with the self-written song called That’s How You Write A Song.

 

“I’ve been working with this song and it’s message for a very long time and I’m very excited to return to Melodi Grand Prix again. This way I will get my message out to a lot of people!”

 

 

For the last 10 years, Alexander Rybak has entertained a large international audience with his undisputed musical talent.

In addition to the Eurovision victory, Alexander has won the talent show “Kjempesjansen” at NRK, the Hedda Prize, Norwegian and Russian Grammy Awards, collaborated with DreamWorks Animations, played for several presidents including Barack Obama, and toured in nearly 50 countries worldwide.

Recently Alexander Rybak held 48 Christmas themed concerts in Norway, called “Stille Natt”.

 

The Melodi Grand Prix comeback will be a new and exciting chapter in the story of Alexander Rybak.

That’s How You Write A Song is a surprising and groovy pop song with references to the 70’s disco & funk.

The uplifting lyrics, written by Alexander himself, is all about believing in yourself and your own ideas. If you take one step at a time and follow your dreams, you will eventually reach your goal!

 

“It will make me very happy if I can inspire more people to believe in their talent, and dare to write down all their ideas and thoughts on paper!”

That’s How You Write A Song is now available in full length on digital platforms like iTunes, Tidal and Spotify. Today Alexander also releases a music video for the song, directed by Frederic Esnault.

The video closely mirrors the message in the song and aims to motivate the viewer to follow their dreams, working step by step towards their goal.

Alexander Rybak’s own dream right now, is of course to represent Norway in Portugal;

 

“I know chances might be small for the same artist to win Eurovision twice, but of course it would be an honor to sing for Norway again”

 

High-res. press pictures by Julia Nagelstad can be downloaded HERE!

Biography and further information: www.alexanderrybak.com/bio

 


Norwegian

Pressemelding, mandag 15. januar 2018:

ALEXANDER RYBAK RETURNERER TIL MELODI GRAND PRIX!

 Ny musikkvideo tilgjengelig på Youtube nå!

Download “That’s How You Write A Song” HER:


Lørdag 10. mars
arrangeres Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum, og en av de 10 artistene som står på scenen er Alexander Rybak! Nyheten ble nettopp sluppet på en pressekonferanse hos NRK hvor alle de ti finalistene ble presentert.

Da Alexander for ni år siden deltok med låten Fairytale, vant han som kjent den norske finalen med rekordmange poeng, før han senere skapte hysteri i hele Europa og tok hjem seieren for Norge i Eurovision. Fairytale står fortsatt som en påle i ESC-historien og holder fremdeles rekorden for flest stemmer mottatt i en ESC finale! Låten har også den mest sette ESC vinnerlåten på Youtube, med over 100 millioner avspillinger. Det gleder oss å annonsere at Alexander nå returnerer til MGP sirkuset med den egenskrevne låten

That’s How You Write A Song.

 

«Sangen og budskapet har jeg jobbet med i veldig lang tid, og jeg er kjempeglad for å bli med i MGP igjen, fordi budskapet da vil nå ut til enda flere!»

 

Gjennom 10 år har Alexander Rybak gledet et stort publikum i inn- og utland med sitt udiskutable musikalske talent. I tillegg til Eurovision-seieren, har Alexander også vunnet Kjempesjansen på NRK, Hedda-prisen, Spellemannsprisen, Russisk Grammy, samarbeidet med DreamWorks Animations, spilt for en rekke presidenter, inkludert Barack Obama, og turnert i nær 50 land over hele verden. Fokuset er likevel på Norge, hvor han nettopp har hatt 48 konserter med juleturneen «Stille Natt».

 

Melodi Grand Prix comebacket blir et nytt og spennende kapittel i historien om Alexander Rybak. That’s How You Write A Song er en sprudlende poplåt med god groove og referanser til 70-talls discofunk, og kanskje en låt som vil overraske mange. Den oppløftende sangen, som Alexander har skrevet selv, handler om å ha tro på seg selv og sine egne ideer. Budskapet er at alle kan få gjennomført sine drømmer om man bare setter seg ned og får ting på papir og tar et steg av gangen.

 

«Jeg er veldig glad hvis jeg kan få inspirere flere folk til å tro på talentet sitt, og tørre å skrive ned alle sine ideer og tanker på papir!»

 

That’s How You Write A Song er nå tilgjengelig i sin helhet på digitale plattformer som iTunes, Tidal og Spotify. Parallelt med låten slippes også en musikkvideo regissert av Alexander selv og stjerneregissør Frederic Esnault. Videoen speiler godt budskapet i låten, og er ment å spre glede til den som ser på. Ønsket med videoen er(som med låtteksten) å motivere folk til å skape noe ut av sine drømmer ved å jobbe seg stegvis frem mot målet.

 

Selv drømmer Alexander Rybak nå om å representere Norge i Portugal;

 

«Jeg vet at sjansene er små for at samme artist kan vinne Eurovision to ganger, men det hadde selvfølgelig vært en ære å synge for Norge igjen».

 

Høyoppløselige pressefoto kan lastes ned HER! Fotograf: Julia Nagelstad

Kort biografi vedlagt, for mer informasjon se www.alexanderrybak.com/bio

 

 

*************************************************************************************

Alexander Rybak

Kort biografi 2018

Alexander Rybaks eventyrlige karriere startet i 2007 da han deltok i programmet Kjempesjansen på NRK. Et stort tv-publikum lot seg raskt sjarmere av hans sang og felespill, og Alexander stakk til slutt av med seieren. Det var likevel hans inntreden i Melodi Grand Prix i 2009 som markerte starten på et liv i rampelyset, og en fantastisk karriere som fremdeles lever i beste velgående!

Etter den knusende seieren i ESC ble Alexander brått kjent for et stort publikum og har siden turnert verden rundt. Han har parallelle karrierer i Norge og utenlands og er fremdeles svært populær i en rekke Europeiske land, samt Russland/Hviterussland. Rybak er en av de norske artistene som har flest følgere i sosiale medier med sine 850.000 fans på Facebook, og nær en halv million abonnenter på Youtube.

Gjennom årene har Alexander sluppet en lang rekke album og singler. I tillegg har han publisert over 100 videoer på Youtube, mange av dem med flere ti-talls millioner visninger. Eksempelvis er den russiskspråklige låten «Kotik» alene avspilt over 80 millioner ganger, mens «Fairytale» totalt har passert over 100 millioner, og er den mest avspilte ESC-vinnerlåten gjennom tidene.

Fullstendig biografi finner du på www.alexanderrybak.com/bio

Ta kontakt for ytterligere informasjon: ronnie@artistpartner.no