A Show-Concert with Alexander Rybak, Violetta Peschanskaya and Stefan Ibsen Zlatanos

22.03.2019 in Bølgen Kulturhus, Larvik, Norway

11.04.2019 in Askim Kulturhus, Askim, Norway

19.08.2019 in Nasjonal Jazzscene, Oslo, Norway

20.09.2019 in Ibsenhuset, Skien, Norway

21.09.2019 in Ullensaker Kulturhus, Jessheim, Norway

 

Alexander Rybak celebrates “10 Years of fairytales” with a show-concert, presenting a mix of classical pearls and songs, known from TV. He performs together with soprano Violetta Peschanskaya and pianist Stefan Ibsen Zlatanos.

It will be virtuosity and humor, touching moments – and even sing-along!

Violetta Peschanskaya is a young soprano, who studies at Edvard Munchs’ musicline and at the talentprogram of Barrat-Due. She is also a pupil of Norways’ great opera-diva, Solveig Kringlebotten. Violetta is known, for her ability to sing higher notes than most sopranos and she started her opera- career at the Norwegian Opera at the age of eight, and has had several big roles as Cinderella in “Cinderella”, Miranda in “The Storm” and one of the three boys in “The Magic Flute”. Violetta was also the intermission-act performer in “Stjernekamp 2016”.

Stefan Zlatanos has a master-degree as piano-soloist and director from Norways Musikkhøgskole. He is a coveted pianist and a diverse musician, both as a soloist and in interaction with other musicians. Stefans’ diversity spans over classical, jazz, pop, contemporary music and folk-music from Greece and Norway. He plays on a regular basis in Norway and abroad with Alexander Rybak, and works frequently with many of Norways’ best opera-singers and other artists. As a soloist, he has played with Trondheim Symphony Orchestra, Follo Chamber-Orcestra and others. 

Alexander Rybak is a graduated violinist from Barrat Due Music-Institute. Alexander won the Eurovision Song Contest in 2009 and won the award, “Spellemann of the Year” in the same year. In the following years, Alexander has released many albums and singles, toured around the world and represented Norway again in Eurovision Song Contest 2018. 

Alexander has also worked as an actor and has published a childrens-book.

We can promise you an evening for the whole family, filled with musical pearls. The audience will get to hear Grand Prix-songs, pop-songs from different TV-shows like  “Kan eg gjørr noge med det” and “Lucky One” from “Hver Gang Vi Møtes”, mixed with classical favorites like “Bergrosa Vals” by Sven Nyhus, “Seterjentenes Søndag” by Ole Bull, “Ungarsk Chardaz”, musical pieces by Edvard Grieg and Debussy etc.

Everything woven together in a light, humourous, original and virtuos way.

 

 Show-Concert med Alexander Rybak, Violetta Peschanskaya og Stefan Zlatanos

22.03.2019 in Bølgen Kulturhus, Larvik, Norway

11.04.2019 in Askim Kulturhus, Askim, Norway

19.08.2019 in Nasjonal Jazzscene, Oslo, Norway

20.09.2019 in Ibsenhuset, Skien, Norway

21.09.2019 in Ullensaker Kulturhus, Jessheim, Norway

Alexander Rybak feirer 10 år med eventyr med en showkonsert med blanding av klassiske perler og kjente sanger fra TV. Med seg har han sopran Violetta Peschanskaya og pianist Stefan Ibsen Zlatanos.

Det blir virtuositet og humor, rørende øyeblikk, og til og med allsang.

Violetta Peschanskaya er en ung sopran som studerer ved Edvard Munchs musikklinje og Barratt-Dues talentprogram, hun er også elev av Norges store opera-diva Solveig Kringlebotten. Violetta er kjent for å synge lysere toner enn sopraner flest og hun startet operakarrieren sin i Den Norske Operaen i en alder av åtte, og har siden hatt flere store roller som Askepott i Askepott, Miranda i Stormen og en av de tre guttene i Tryllefløyten.

Violetta var også pausenummer i Stjernekamp i 2016.

Stefan Zlatanos har solistmaster i klaver og direksjon fra Norges Musikkhøgskole. Han er en ettertraktet pianist og allsidig musiker, både som solist og i samspill med andre. Stefans allsidighet spenner fra klassisk, jazz, pop, samtidsmusikk og folkemusikk fra Hellas og Norge.

Han spiller fast i inn- og utland med Alexander Rybak, og arbeider jevnlig med flere av Norges fremste operasangere og andre artister. Som solist har han blant annet spilt med Trondheim Symfoniorkester og Follo Kammerorkester.

Alexander Rybak er utdannet fiolinist ved Barratt Due Musikkinstitutt. Alexander vant i 2009 Eurovision Song Contest og ble kåret Årets spellemann under Spellemannprisen samme år. I årene etter har Alexander gitt ut flere album og sanger, turnert verden rundt og representerte også Norge i Eurovision Song Contest 2018.

Alexander har også gjort seg bemerket som skuespiller og gitt ut barnebok.

Vi kan love en kveld for hele familien fylt av musikalske perler. Publikum får blant annet høre Grand Prix-sanger, popsanger fra ulike TV-show, som “Kan eg gjørr noge med det” og “Lucky One” fra Hver Gang Vi Møtes. Blandet med klassiske favoritter som “Bergrosa Vals” av Sven Nyhus, “Seterjentenes Søndag” av Ole Bull, “Ungarsk Chardaz”, verk av Edvard Grieg og Debussy.

Alt vevet sammen på en lett humoristisk, original og virtuos måte.